Eleganta si feminitatea nu au nici o legatura cu kilogramele in plus. Si femeile mai plinute pot fi la fel de cochete ca si cele cu o silueta ca trasa prin inel. O prezentare de moda pentru femei supraponderale a Casei de Moda "Cati Fashion" ne-a con

Eleganta si feminitatea nu au nici o legatura cu kilogramele in plus. Si femeile mai plinute pot fi la fel de cochete ca si cele cu o silueta ca trasa prin inel. O prezentare de moda pentru femei supraponderale a Casei de Moda "Cati Fashion" ne-a convins de acest lucru. Toate manechinele care au defilat in fata publicului aveau cu ceva kilograme mai mult fata de greutatea normala. Acest lucru nu le-a impiedicat sa faca insa o demonstratie de rafinament si bun gust.
Colectia semnata "Cati Fashion" si intitulata sugestiv "Grandiosa" si-a propus si a reusit sa spulbere ideile preconcepute despre femeile plinute.
Creatoarea Catalina Coja a demonstrat ca pentru femeile supraponderale se pot face si altfel de haine decat cele drepte, largi, care seamana mai mult cu niste saci decat cu piese vestimentare. Colectia de haine XXL semnata "Cati Fashion" acopera o gama completa de tinute, de la cele de zi si compleurile tip "business" pana la tinute de seara. Majoritatea hainelor au fost facute pentru marimi mari (pana la 58-60), dar si pentru cele mici (pana la 36). Designerul Catalina Coja ne-a impartasit cateva trucuri despre modelele pe care ar trebui sa le poarte femeile cu forme mai plinute, astfel incat sa camufleze surplusul de kilograme si nu sa-l puna in evidenta. "Daca suntem plinute, dar mici de statura putem incerca o croiala care sa marcheze usor linia corpului, un pantalon lung sau trei sferturi, un clin evazat, o bluza gen camasa, mai lunga, cu slituri in lateral. Fustele ample, cu doua-trei volane, oricat de moderne ar fi, trebuie evitate. In schimb, putem purta o fusta dreapta, evazata, cu clini lungi. Acestea pot fi din voal, tafta, matase, in sau vascoza. In ceea ce priveste rochiile, este de preferat ca acestea sa fie ample, din materiale vaporoase, cu saluri si manecuta scurta sau trei sferturi. Femeilor inalte, dar mai plinute, le vin bine si fustele cu volane, cu elastic in talie, fustele pantalon si bluzele cu volane. La aceste croieli clasice se pot adauga si unele mai indraznete, cu linii drepte, in colturi.

Rochiile din voal avantajeaza siluetele rubiconde

Se poarta pastelurile, dar si contrastele

In aceasta vara moda se anunta foarte generoasa in ceea ce priveste culorile. Indiferent de silueta, in acest sezon estival sunt permise toate nuantele, de la cele pastelate pana la cele inchise, preferate de obicei de femeile plinute. Se poarta in mod special culorile vii, vesele, care inspira optimism (oranj, verde brotacel, galben, roz, turcoaz etc.), dar sunt bine venite si contrastele alb-negru.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.